Spre Vamă cu Han și prea multe bagaje

     Vara asta a fost una specială, nu doar pentru locurile vizitate, ci și pentru peripețiile trăite. Plănuiam de foarte mult timp să mergem odată la mare cu gașca și vara aceasta a fost cea care ne va împlini acest vis. Destinația a fost una ușor de ales, căci chiar la prima întâlnire am votat cu toții că destinația va fi Vama Veche. Cum suntem câțiva studenți în grup știam că nu ne vom permite să stăm la hotel, astfel următoarea decizie unanimă a fost că vom sta în cort.

    Am găsit un camping foarte drăguț și ieftin La Mariana, unde cazarea pe o noapte ieșea la doar 25 lei de persoană. Vama fiind scumpă ne-am gândit că cel mai economic mod de a ajunge acolo ar fi cu mașina, mai ales că dacă mergem 5 persoane, ieșim destul de bine cu cheltuielile. De asemenea, în ultima vreme CFR-ul a depășit câte noi recorduri la întârzieri și locomotive aprinse, deci am zis că astfel vom ajunge și în timp mai util. Unul din prieteni s-a și oferit că ne va duce el, iar noi am fost bucuroși că putem duce în bagaj jumătate de casă, el având o mașină foarte încăpătoare.

Ford Fiesta

    Peripețiile au apărut destul de devreme, căci la doar o săptămână înainte de plecare prietenului nostru i s-a stricat turbo-ul, iar mecanicul i-a zis foarte sigur că mașina nu va fi reparată la timp. Cu ce să mergem deci?

    Aș zice că am avut noroc că în vara aceasta mi-am cumpărat mașină, dar încă nu pot decide dacă e noroc sau ghinion. Permis am de mai bine de 5 ani, dar neavând până acum mașină eu nu am prea condus. Primul meu drum mare urma să fie direct la mare. Nici acum nu îmi dau seama cum au avut prietenii mei curajul de a se urca în mașină cu mine la volan. Deci da, am decis să mergem cu mașina mea. 

    Se pare totuși că nu a ajuns la toată lumea întreaga informație, căci în dimineața plecării ne-am adunat cu toții în parcarea din spatele blocului cu bagajele în mână în jurul micului meu Ford Fiesta. Prietenii mei dragi au uitat însă să ia în seamă că mașina mea nu este la fel de mare ca cea a prietenului nostru cu care urma să pornim la drum. Cum stăteam noi 5 adunați cu bagajele în mână și corturile legate de rucsac ne-am dat repede seama că nu au cum să încapă atâtea bagaje în micul portbagaj al lui Han (numele mașinii, aducând un omagiu lui Harrison Ford, care îl joacă de Han Solo -nu din întâmplare și caracterul preferat al mamei mele, care m-a sponsorizat). Fiind cinci inși încăpățânați, am încercat să înghesuim bagajele, dar fără noroc. 

    Printr-o sclipire de geniu prietenul nostru care trebuia să vină cu mașina și-a adus aminte că el are de fapt acasă un trailer pe care l-am putea folosi pentru bagaje..... daaaaacă am un cârlig de remorcare pe care să îl atașăm. Toți prietenii mei au fugit în spatele mașinii să se uite dacă am unul, iar el stătea frumos prins în spatele mașinii.  Pentru astfel de situații, și nu doar, îți recomand să ai și tu un cârlig de remorcare montat pe mașină.

Cârlig remorcare


    Poate vă întrebați eu de ce am stat așa liniștită când prietenii au mers așa disperați spre capătul mașinii? Ei bine, vara aceasta am decis să încep școala de șoferi și pentru categoria A (din care s-a făcut A2, fiindcă nu ajuns jos de pe motorul pentru A, dar asta e o altă poveste -și deschid aici o altă paranteză: marți merg să dau sala, deci urați-mi noroc!) și instructorul mi-a zis încă de la prima oră că ar trebui să mă dau puțin mai mult pe bicicletă. Astfel am decis să ieșim la ture de bicicletă în apropiere de Cluj cu prietenul meu. Am și găsit niște locuri frumoase la barajul Tarnița, unde putem ajunge însă doar cu mașina. De aceea eu a trebuit să iau un suport biciclete pentru mașină. Am ales unul cu prindere pe cârlig, că poarte îmi va fi de folos vreodată cârligul de remorcare

Suport biciclete

    Ei bine, acest vreodată a sosit mai repede decât mă așteptam eu, însă am fost cu toții foarte fericiți că am luat această decizie. Am luat trailerul de la prietenul nostru și ne-am întors la gașca care aștepta cu sufletul la gură. Am început să aranjăm bagajele, iar la final am mai urcat și după o saltea gonflabilă, căci a mai rămas puțin loc la bagaje. 

    Vara a fost de neuitat și încă ne aducem aminte de ea cu mare drag. Povestea noastră începe însă mereu cu mica peripeție cu bagajele. Prietenii au fost fericiți, eu am fost fericită că am reușit să-l duc pe Han în primul lui drum la mare, iar spatele nostru ne-a mulțumit că m-am întors după salteaua gonflabilă. Prietenii care și-au dus doar izopren s-au dat bătuți destul de repede și și-au cumpărat și ei una de la mare. Din fericire am avut destul loc și la întoarcere ca să încapă și noua saltea pe lângă toate suvenirurile și bagajele în plus. 

    Așa a început vara mea cu peripeții, dar au mai urmat și altele. Dacă îmi urmăriți blogul cu siguranță vor ieși la suprafață și alte aventuri. Voi cum v-ați petrecut vara?



Articol scris pentru Super Blog 2021.



*Surse poze: site AutoGedal și arhiva proprie.

0 Comments