A sosit deja acea perioadă în care trebuie să începem cumpărăturile de Crăciun. Eu obișnuiesc să-mi încep cumpărăturile cu ocazia ofertelor de Black Friday, deoarece îmi place foarte mult să dau cadouri, chiar mai mult decât să le primesc. Nimic nu se compară cu sclipirea din ochii celor surprinși, fie vorba de familie, prieteni apropiați sau cunoscuți. 

     Cel mai frumos cadou pentru mine este că pot oferi bucurie celor dragi, dar asta presupune și destul de multă muncă și dedicare. Câteodată chiar nu este ușor să găsești cadouri pentru anumite persoane, de aceea anul acesta vreau să vin și eu în ajutorul vostru. V-am pregătit aici un mic ghid cu niște idei de cadouri, de care oricine s-ar bucura. 

    V-aș sugera totuși să țineți minte că nu banii cheltuiți vor face cadoul mai deosebit, ci intenția din spatele cadoului și personalizarea acestuia. Ideile acestea sunt unele generice și am decis să includ produse din mai multe categorii de prețuri pentru toată lumea. 

Idei cadou mama

    Mamele vor iubi orice cadou, atât timp cât îl dăruiești cu dragoste. Le poți oferi articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de toate felurile. Nu vei da greș nici nu articolele mai elegante, chiar dacă stilul mamei tale este unul mai lejer, chiar sportiv (crede-mă, am testat teoria). O rochie frumoasă sau o cămașă de damă este perfectă pentru mămicile care lucrează la birou. Le plac foarte mult și lucrurile călduroase, cum ar fi papucii de casă, șosetele pufoase, pijamalele sau chiar un halat de baie. 

    Nu uita totuși că și mama este un om, deși câteodată uităm de asta. Chiar dacă le plac și vasele sau electrocasnicele noi, ele nu își petrec toată ziua în bucătărie, ba chiar au nevoie de mai multă relaxare odată ieșite de acolo. De aceea orice cadou legat de makeup, skincare sau relaxare le va plăcea (cum ar fi un spumant de baie, o lumânare parfumată sau o nouă mască de față). De asemenea, le va plăcea orice lucru confecționat de tine. Este un cadou ieftin, dar de care se vor bucura probabil cel mai mult. 

Idei cadou tata

    Tații de obicei nu sunt prea pretențioși. Va primi însă șosete, chiloți, pijamale și papuci de casă de la mama, de aceea este datoria ta să îi dăruiești ceva mai special. Hainele sunt mereu bine-venite, acestea ar fi bine să fie însă cât mai simple. Pentru Crăciun un pulovăr de bărbați este chiar excelent. Cu siguranță îl va purta multă vreme, poate îl va îmbrăca chiar după ce îl scoate din pachet.


    Pe lângă asta un parfum sau un set de ras sunt și ele niște cadouri excelente. Să nu uităm nici de cravată, butoni de cămașă sau portofelul de bărbați nou. Poți cumpăra chiar și niște unelte, astfel nu va mai avea scuze când mama ta îl roagă să repare ceva prin casă.

Idei cadou cea mai bună prietenă

    Pentru cea mai bună prietenă este recomandat să cumperi ceva cât mai personal. Nu are nevoie de cadouri generice, mai ales nu de la tine. Îi poți cumpăra cadouri cât mai nebune, care îi aducă aminte mereu de legătura strânsă dintre voi. Nimeni nu o cunoaște așa de bine cum o cunoști tu. 

    Cumpără cadouri care să trimită la aventurile pe care le-ați trăit împreună. Îi poți cumpăra a căciulă hazlie, șosete amuzante sau chiar haine personalizate. Fă-o să zâmbească ori de câte ori se uită la cadoul primit. Încorporează în cadou și pasiunile ei, poate niște lucruri despre care numai ție ți-a povestit. Un album cu pozele artistului preferat, un disc cu muzică sau chiar o carte pe un subiect care o pasionează.

    O combinație de cadou amuzant și unul semnificativ sigur nu va da greș. Poți adăuga chiar și un cadou clasic de cea mai bună prietenă (cum ar fi o brățară a prieteniei sau ceva asemănător). Nu uita că poți oferi și experiențe (chiar dacă nu anul acesta). O excursie, o ieșire în oraș sau o petrecere (ne)bună o vor da pe spate cu siguranță.

Idei cadou iubit

    De-a lungul timpului am observat că am cumpărat cadouri destul de asemănătoare pentru bărbații din viața mea. Poate asta înseamnă și că nu mă pricep prea bine la ei, dar la acest capitol te poți informa și la capitolul de cadouri pentru tata. Un pulovăr sau un parfum cu siguranță nu vor da greș.

    Alte cadouri care au prins bine au fost cele legate de cafea. Poate i-am ales eu astfel, dar cu o pungă de cafea boabe de calitate înaltă am reușit mereu să îi impresionez. Un alt pro este că voi gusta și eu din acest cadou. Le mai poți cumpăra mici gadget-uri, cum ar fi huse de telefoane, boxe, stabilizatoare pentru filmare. O pereche de pantofi nu vor da nici ei greș, fie că este vorba de o pereche comodă sau una elegantă (poate chiar niște ghete de iarnă). Echipamentul sportiv este și el pe listă, iar cu o pereche de trening nu dai greși cu siguranță (chiar dacă vor fi purtați pe post de pijama).

    Setul de bărbierit, sau chiar seturile de îngrijire barbă și mustață sunt niște cadouri foarte bune. De asemenea poți da frâu liber imaginației și poți cumpăra șosete și lenjerii de bărbați cât mai funky. 

Idei cadou iubită

    Conform statisticilor am un număr destul de considerabil de cititori de sex masculin, de aceea am decis să scriu o rubrică și pentru ei. Sau dacă ești femeie și cauți un cadou pentru iubita ta, nici o problemă, I`ve got you covered!

    Lista ar fi totuși destul de lungă și nici nu știu de unde să încep. Poți cumpăra orice articol de îmbrăcăminte care e pe stilul ei, cu siguranță nu se va supăra că mai are o bluză în garderobă. Dacă alegi să cumperi o rochie damă o vei scuti și de un drum la magazin cu ocazia celui mai nou eveniment (sau chiar a petrecerii de revelion- măcar cea din 2021-2022 sper...). Dacă vrei ceva mai special poți alcătui o ținută întreagă, cu rochie, pantofi/ cizme, geantă și un palton. Nu uita nici de accesorii. Iar dacă tot rămânem la ideea de haine și de outfit complet, nu uita nici de o lenjerie frumoasă, care să îi crească încrederea în sine. 

    Produsele de skincare și makeup vor fi cu siguranță apreciate, dar încearcă să te documentezi înainte. Cumpără produse ale brandurilor pe care le folosește deja și dacă ai dubii, informează-te de le prietenele ei. Articolele de home-deco nu strică niciodată, iar o pătură moale îi poate ține compania când tu trebuie să pleci de acasă. 

    Chiar dacă nu ne pricepem prea tare la ele (și chiar de aceea le și recomand) poți cumpăra diverse gadget-uri. Le-am folosi, dar probabil nici nu știm că avem nevoie de ele. 

Idei cadou colegi/ cunoștințe

    În această categorie intră la mine persoanele care nu îți sunt prea apropiate. Depinde foarte mult de fiecare om, cine intră în această categorie. Poate fi vorba de unchi, mătuși, verișori, colegi, șefi, amici sau foști colegi de școală/servici. Aici ajungi deja la cadourile puțin mai generice și depinde foarte mult conținutul acestuia de relația dintre voi. 

    Dacă este vorba de bărbați, poți cumpăra o sticlă bună de băutură (poate fi orice, trebuie să iei în vedere persoanei căreia îi cumperi cadoul și de prețul articolului). Pentru un coleg ai putea lua o sticlă bună de vin, pentru un șef poate vrei să cumperi o sticlă bună de Whisky. Cravata, butonii și portofelul pot fi și ele pe listă, la fel și seturile de cadou pentru birouri (cu stilouri, suport cărți de vizită, etc.).

    Pentru femei cele mai ușoare cadouri sunt accesoriile. De la bijuterii, eșarfe, mănuși și genți, până la globuri intricate sau flori în ghiveci. Pentru cineva care lucrează la birou o cană pentru cafea este foarte potrivită. Chiar dacă eu nu sunt adepta lor, aici este singurul caz în care sunt acceptate seturile de cadou, dar aș alege ceva mai special, nu clasicul gel de duș cu cremă de corp (sau mai bine, antiperspirant). Repet, seturile de cadou le-aș considera doar de forță majoră. 

    Nu uita să ai un ambalaj cât mai elegant și special pentru fiecare persoană. O felicitare cu gânduri bune va face oricui ziua mai plăcută. Încearcă să personalizezi cadourile cât mai mult. 

    Sper ca acest articol să vă vină de ajutor când stați în fața rafturilor pline. Eu vă doresc toate cele bune și un Crăciun cât mai fericit! 




Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 25.




Surse imagini: Answear.ro și royalty free editate cu Canva.