„Chiar nu pot să cred. Mașina timpului chiar funcționează. Funcționează!!!” Stau pe malul mării țopăind de fericire în timp ce oamenii se uită la mine cu priviri foarte ciudate. Da, nu mai sunt în secolul 21, unde acest lucru ar trece cu ușurință cu vederea, ba chiar câțiva oameni probabil mi s-ar alătura crezând că e un flashmob. Ei bine, asta sau toată lumea m-ar filma și aș ajunge senzație TicToc. Dar chiar, unde sunt? Cu timpul ne descurcăm bine, dar cu locație nu prea, căci eu sigur nu am pornit de pe litoral. Merg puțin pe plajă, ca lumea să nu se mai uite la mine așa ciudat și întreb prima persoană: „Nu vă supărați, unde suntem și ce an este?”

     Din privirea pe care o primesc îmi dau seama că degeaba am făcut mica mea plimbare și tot par o ciudată, dar doamna e foarte drăguță după ce trece șocul inițial și îmi zice că sunt în Eforie, 1988. Ei bine ce mai rămâne de făcut? Știu când și unde sunt. Voi merge să explorez puțin locul. 

     Încă din prima clipă observ cât de mult s-a schimbat totul. Hotelurile sunt pline de viață și abia dacă observi o cameră care nu este ocupată. Cât despre prețuri, pot zice că se putea și mai bine. Îmi este destul de clar că nu toată lumea își permite luxul din centrul stațiunii. Ajung și eu la un camping unde văd că este viață cu adevărat. Câteva mașini Dacia 1310, corturi trase lână mașini, mese și scaune pliante în fața corturilor. Mă minunez pentru o clipă de acea atmosferă. Mă uit pentru o clipă la numerele de înmatriculare ale mașinilor și îmi dau seama că oamenii nu sunt nici măcar din același județ. O mulțime de necunoscuți care abia se întâlnesc și sunt vecini timp de câteva zile se pot împrieteni așa de bine. M-am pierdut în gânduri pentru câteva clipe și abia atunci revin la realitate că cineva îmi place cu mâna. Îmi face semn să merg acolo. Mă uit în jur, „Eu?” întreb puțin nedumerită. Răspunsul este afirmativ. Decid să văd despre ce e vorba. 

     Mi se face repede loc în cerc și atunci o zăresc pe doamna care mi-a răspuns în acea dimineață la întrebare. Se uită la mine blând și zice:

     -Nu știu ce s-a întâmplat, dar pari puțin pierdută. Rămâi cu noi la poveste, poate lucrurile vor deveni mai clare. 

     Pentru o clipă nu îmi vine să cred. Oare toată tehnologia a avut un efect chiar atât de uriaș asupra noastră? În zilele noastre oamenii nici nu te-ar observa căci nu ți-ar lua privirea din telefon, nu să te și invite la o poveste cu ei. Îi mulțumesc doamnei și încep să ascult poveștile. Îmi dau seama că acesta un grup de prieteni mai vechi. Vin în stațiune în aceeași perioadă în fiecare an în speranța de a se întâlni, dar nu țin legătura prea mult în rest. Vorbesc de cât de mult s-au scumpit lucrurile în acest an și că abia au reușit să ajungă aici. Discută și unde vor merge anul viitor și ce vor face. În tot acest timp eu stau tăcută și observ, dar brusc se opresc o pereche de ochi la mine și aud:

     -Am înțeles că ai ajuns din viitor. Cum e acolo cu călătoritul?


     Realizez că această întrebare a avut de a face puțin cu țuica de casă ardeleană, dar văd încă câțiva ochi interesați ațintiți pe mine. Ce am de pierdut? Aș putea să le zic...

     Și aici începe monologul meu. Le-a plăcut ce am zis? Cum am povestit? Nu știu, dar am vorbit multă vreme.

     -Ei bine, am auzit de mai multe ori că ați vrea să vedeți ce este de graniță mai încolo. Știu că nu este așa ușor să ieși din țară acum, dar pe viitor totul o să fie diferit. Vei putea vedea țări îndepărtate și locuri despre care înainte doar citeai în cărți. Dacă vrei să vezi Vestul Sălbatic, acum vei avea ocazia. Poți umbla acolo, unde personajele tale preferate și-au trăit cele mai interesante aventuri. Poți vizita Turcia, Grecia sau chiar Egiptul. Și toate acestea la niște prețuri foarte avantajoase. Eu pentru anul viitor am ales un sejur în Egipt. Am căutat pe internet (văd priviri încruntate deci încerc să explic ce e internetul dar cu destul de puțin succes) și am găsit niște oferte super bune la Christian Tour. Am decis să aleg o vacanță în Egipt, Hurghada. 


     -Este așa ușor să ajungi în Egipt? Ce ai făcut mai departe?

     -Ei bine, trebuie să vă zic totuși că nici în zilele mele nu sunt chiar așa de ieftine vacanțele. Dar poți prinde oferte Early Booking, astfel prețul va fi unul considerabil mai bun. Sejurul de care vă povestesc eu este de 7 nopți, all inclusive, transportul cu avionul și la un hotel foarte bun. Toate cu mai puțin de 500 euro. Tot secretul este să rezervi lucrurile din timp. Iar despre plată, ei bine poți plăti cu cash, dar de cele mai multe ori este mult mai comod să plătești cu cardul. Este comod și de cele mai multe ori banii oricum vin pe card și nu va trebui să îi scoți prima dată, apoi să plătești la agenții. 

     -Și ce poți face în vacanță?


     -Bineînțeles, vizitezi locul. Dar nu trebuie să explorezi în fiecare zi. Vizitezi ce vrei, apoi te relaxezi. Hotelurile sunt foarte bune, pline de lux. Ai la dispoziție multe restaurante, baruri, plaje private, spa, centru de wellness. Și acesta e doar începutul. Dacă alegi oferta all-inclusive, de care am găsit și eu, ai mesele și băuturile, ba chiar și niște gustări incluse în preț. Astfel tu efectiv va trebui să duci cu tine doar banii de cheltuit. Iar partea mea preferată sunt activitățile. În zilele noastre rar se mai întâlnesc așa oamenii, astfel ne trebuie activități diverse care să ne capteze. Poți încerca snorkelling, windsurfing sau chiar scufundări, iar multe hoteluri vor avea și aqua parc, unde distracția este garantată. Pe lângă asta poți ieși seara în cluburi dacă vrei să vezi puțin cum se distrează localnicii. 

     -Nu cred. Și toate astea sunt accesibile pentru oricine? 

     -Bineînțeles. Poți rezolva totul chiar de acasă. Butonezi puțin și poți aștepta deja vara ca să merg în sejur. 

     Văd în jurul meu doar fețe minunate, dar în acea clipă simt ceva ciudat. Privirea mi se încețoșează și mă simt slăbită. Închid ochii pentru o clipă, iar când îi deschid sunt deja din nou în laborator. Ce zi plină. Acum toți colegii mei se uită la mine ciudat și știu că acum va trebui să le povestesc lor tot ceea ce s-a întâmplat.






Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 






*Surse foto: blog.super-blog.eu (proba 27) și christiantour.ro