În urmă cu o lună am primit un colet de la Tchibo, în care făceau reclamă noilor produse Cafissimo mini Pastel Edition. Am primit și un card pe care scria că aș putea să testez produsul. Fiind o persoană căreia îi place la nebunie cafeaua și să încerce lucruri noi, am ales să testez produsul. Acesta a sosit după câteva săptămâni. Am primit în colet două sortimente de cafea, una espresso și una caffé crema. Aparatul a venit în varianta Charming Coral, un roz foarte plăcut. 


     În total au 8 sortimente de espresso, caffé crema și cafea filtru, 4 sortimente de cafea din țări de origine (Brazilia, El Salvador, Columbia și India), 3 sortimente de ceai (cu gust de vanilie, căpșune și zmeură și ceai negru) și 4 ediții limitate pe an. În colet eu am primit Espresso Elegant Aroma și Caffé Crema Corpolentă. 


     Am testat ambele variante și sincer mă așteptam la ceva mai wow dar cafeaua nu este chiar preferata mea. Are un gust amărui care se aseamănă puțin cu cele făcute la espressor de aluminiu. Nu are gustul chiar atât de puternic, dar mi se pare că seamănă puțin. Cu zahăr și lapte este destul de bun și îmi place cel mai mult faptul că se prepară extrem de ușor. 


     Aparatul în sine este foarte ușor de folosit chiar dacă la început am fost puțin depășită de situație. M-am adaptat ușor și prima cafea a fost mai grea de preparat. Aparatul are un rezervor de apă detașabil de 650 ml, o tăviță ajustabilă pentru căni de diferite mărimi, recipient de colectare a capsulelor folosite în care încap 4 capsule, are sistem de avertizare în caz că este necesară decalcifierea aparatului și funcție integrată de decalcificare automată. Dimensiunile aparatului sunt de 180 x 298 x 223 mm (L x A x I).
     Primul pas este curățarea aparatului, pentru asta însă trebuie umplut rezervorul cu apă. Acesta se poate detașa sau umple direct cum se vede și în poză.
     Apa se încălzește foarte repede, astfel aparatul se poate folosi de îndată. 


     După asta se ridică maneta, se introduce capsula și se lasă în jos, astfel capsula va fi străpunsă. Se alege nivelul de presiune pentru capsula introdusă.


     Primul nivel este pentru espresso, al doilea pentru caffé crema, al treilea pentru cafea filtru și ceai. Dacă cafeaua este prea slabă sau prea puternică se poate ajusta cantitatea de apă.


     Cafeaua este una scurtă și mie de obicei îmi place să o savurez mai multă vrem, de aceea după ce se prepară cafeaua mai pornesc un program să fie mai lungă. În general îmi place cafeaua tare dar într-o cantitate mai mare. În acest caz trebuie să renunț la putere și adaug lapte ca să am măcar 3 guri de cafea. 


     La sfârșitul fiecărei zile aparatul trebuie curățat, lucru care îți dă puțină bătaie de cap, însă se poate rezolva foarte ușor și rapid. 
     În concluzie aș zice că aparatul este ușor de folosit, practic și rapid. Are varietăți mari de capsule care nu sunt prea scumpe ( între 11-15 lei găsești capsule *prețul depinde de magazin). În afară de cantitatea mică de cafea (care este oricum o preferință personală și o obișnuință) și aroma puțin amăruie chiar îmi place produsul. Deși am primit două cutii de capsule, le-am și terminat aproape și intenționez să achiziționez și noi arome. 
     Întrând pe site-ul Tchibo găsiți mai multe informații despre produs și apar și unele magazine de unde se poate achiziționa produsul.